Det här får mig att må dåligt!

Jag hatar att flenna. Men jag erkänner att det var precis vad jag gjorde när jag såg den här filmen.
Snälla, försök titta....


Denna film är publicerad av Djurens rätt och även om bilder kommer från Tyskland så händer samma sak här i Sverige. I Sverige tillåter kycklingindustrin inte att det filmas eller tas bilder på deras områden.

Djurens Rätt skriver att:
I Sverige dödades 76 108 920 kycklingar år 2008.
Kycklingarna kläcks i maskiner och får aldrig träffa hönan.
De hålls inomhus i stallar som rymmer tusentals individer. I Sverige får man ha högst "36 kilo kycklingar per kvadratmeter", vilket motsvarar som mest 24 kycklingar per kvadratmeter.


Kycklingarna betalar priset för tillväxten
Många kycklingar får benproblem orsakade bland annat av den tillväxtinriktade aveln. De växer så snabbt att de får ont och i en studie hade drygt 15 procent av kycklingarna försämrad rörelseförmåga. Ytterligare ett allvarligt djurskyddsproblem inom kycklingindustrin är att avelsdjuren får gå hungriga. Om de fick så mycket mat de skulle vilja ha ökar risken för dödlighet och störd äggproduktion på grund av den höga tillväxten.


Farlig väg till slakteriet
Kycklingarna får leva i ungefär 35 dagar innan de dödas. Årligen skadas och självdör omkring 140 000 kycklingar i samband med transport till slakterier i Sverige.


Kycklingslakt
På slakterierna hängs kycklingarna upp och ned i fötterna, vid fullt medvetande. Detta är mycket smärtsamt, inte minst för de fåglar som har benskador. Hängandes upp och ner förs fåglarnas huvuden genom ett elektriskt vattenbad för att de ska bedövas innan halsen skärs upp och djuren förblöder till döds.
"En kyckling blir idag slaktfärdig vid 33 dagars ålder. Förr så tog det 120 dagar.
Att kycklingen växer så snabbt är ju en fördel ekonomiskt och klimatmässigt, men hur är det med hälsan?
Många får problem med benen pga att dom växer så snabbt så att brosket inte hinner förbenas, samt att deras avföring är full av ammoniak och fräter på fötterna. Lungorna hinner inte växa i samma takt, vilket gör att kycklingarna får problem att andas, därför finns luftavfuktare i stallarna, som i sin tur gör att kycklingarna får hudproblem. Många kyckligar kasseras för att dom är så skadade så att dom inte går att äta, ännu fler är de fåglar som är skadade, men där man tar bort den skadade kroppsdelen vid slakten."

Kommentarer
Postat av: Emmy

heeeelt jävla sjuukt!!

2009-07-25 @ 19:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0