Nej!!

För några dagar sedan fick vi lyssna till socialdemokraten Anna Hedh som talade om det kommande EU-parlamentvalet, som man kan gå rösta till nu på söndag. (Självklart tidigare också, om man vill). Hon sitter själv med där och hade faktiskt några väldigt bra åsikter som jag verkligen tog åt mig av. Måste säga att det här är typ första gången som man faktiskt lyssnade till någon föreläsare. Annars brukar det mest handla om att överleva tiden utan att somna ;-)

Det Anna Hedh sa var bland annat att det är alla oss röstberättigade jävla rättighet att gå och rösta. Visste ni också att detta val är i princip lika viktigt som riksdagsvalet? För allt som bestäms i EU är sådant som i slutändan påverkar oss också. De lagar och regler som stiftas är i samordnad med de beslut som tagits i EU.  Tror det var något om att 80 % av alla hänger ihop med det som beslutas i EU. 

När frågan om vad hon ansåg om Piratpartiet kom upp så sa hon att hon inte direkt ogillade partiet. Men jag hoppas att ni som tänker rösta på Piratpartiet förstår att de endast har en direkt ståndpunkt. Det är dethär med fildelning och att det kränker på människors integritet och privatliv. Hur kommer dom sedan ställa sig i de andra frågorna? Det är det ingen som vet, säkert inte ens dom själva.. Det viktigaste argumentet till att ni inte borde rösta på dem är att frågan om fildelning inte kommer att tas upp under den här "mandatperioden".
Jag tycker det låter rätt värt alltså.. rösta på ett parti som inte kommer ha några åsikter om de ämnen som tas up...

Och enligt mig, så tycker jag att man inte ska stödja Sverigedemokraterna. För om man väljer att rösta på Sverigedemokraterna i detta val så är det också ett sätt att stödja deras ideologi och de tankar detta parti för med sig. Att göra det anser jag är främlingsfientligt och rent ut sagt skrämmande. För visste ni att om ni röstar på Sverigedemokraterna, så stödjer ni också en ideologi som bland annat säger att:

- Svenska kyrkan ska inte arbeta för ett mångkulturellt samhälle
- Svenska kyrkan ska inte på något sätt uppmuntra "frrämmande" religioner såsom islam i Sverige.
- Svenska kyrkan ska få större makt i samhället, alltså stärka deras ställning.
- man vill motverka sekularisering av det svenska samhället.
- man vill avvisa homosexuellas rätt att ingå äktenskap och att adoptera.

Självklart kan SD ha en del mer sunda åsikter också, men jag anser ändå att deras ideologi väger tyngre och att det finnas andra partier som har liknande åsikter i vissa frågor. Så nej till SD och främlingsfientlighet!!!

TA ERT ANSVAR OCH GÅ RÖSTA OM NI ÄR ÖVER 18 ÅR!

Kommentarer
Postat av: karro

fast det där med att motverka sekularisering tycker ju jag låter rätt bra? bättre att motverka än att uppmuntra sekularisering tycker jag. jag tror inte att vi människor mår bra av att leva i ett samhälle utan någon slags "andlig grund", vad det än handlar om för religion. även om de flesta svenskar inte är så religiösa så tror jag att det är viktigt, särskilt vid livets svårare tillfällen, att vi har kvar kyrkan för stöd och för att underlätta.däremot inte sagt att jag stöder SD på något sätt, jag tycker att det är skrämmande att de har blivit så stora, förstår inte hur det har gått till. de flesta av deras åsikter är heelt vansinniga, fattar inte vem som röstar på dem!

2009-06-06 @ 14:15:52
Postat av: Emmy

Jajemän!

2009-06-12 @ 14:14:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0