Grannfejden, eller kanske familjefejden

Jag trodde att det skulle bli lite av en pina att ligga ute i värmen, men så blev det inte. Hade nämligen chansen att tjuvlyssna till mina grannar som var ute och krattade. Det var iaf mannen i huset, eller så var det kanske dotterns man (vet inte riktigt hur han ser ut). Han pratade hur som helst skååånska för den som bryr sig.

Han stod iaf och var upptagen med krattningen tillsammans med sin fru/dotter (stort frågetecken) och antingen hans barn eller barnbarn på ungefär 7 år. Sedan började han förklara för ungen hur hon skulle kratta på bäst sätt. Hans ord var då ungefär dessa:
"För att vi ska vara som mest effektiva så ska vi kratta i olika rader, grupper. För att få det så måste du kratta i en slags linje och sedan vända här för att sen...osvosv." 
Då är min stora fråga, hur tusan hade han tänkt när en SJUÅRING står och lyssnar till det där?! Inte ens jag fattade ett piss av vad han menade... eh, vaddå rader, sluta vars? Prata svenska foer fean!

Och sedan fortsatte gubben, alltså antingen pappan eller morfarn med att hetsa mot sin dotter-fru. Det var en riktig typisk när-jag-jobbar-blir-jag-sur-och-allt-ska-vara-på-mitt-sätt-annars-duger-det-inte man.
Han påpekade att kvinnan krattade på helt fel sätt. Visade att med fjompiga små krattag så hinner löven flyga iväg. Hon kontrade då med att det var så jobbigt och att han lika gärna kan kratta själv.
Kvinnan gick sedan in i huset.

Som ni hör, så hade jag en spännande vistelse utomhus idag.
Tack så mycket grannar! =)


Kanske lite hjälp från Aschberg skulle funka ;-)


Kommentarer
Postat av: Emmy

HAhah ååååh jag fatta fan precis vad han mena! :D ahahahaha

2009-05-13 @ 16:15:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0