Superkocken

Har länge sett mig själv som helt okej på att laga mat. Vaddå, det mesta handlar ju om att följa olika recept och det kan ju vem som helst göra.

Det var exakt med de orden jag gjorde mig redo för att koka ris till middagen idag. Eftersom vissa inte vill ha Jasminris (kinaris) så krävs det att man gör både det och vanligt. Slängde i jasminet i riskokaren och sen var det klart. Lätt som en plätt! Tog mig sedan an det vanliga riset. Började med att glömma bort att läsa hur man skulle koka det. Tydligen ska man koka upp vattnet först vilket innebar att det var bara att börja om...

Sedan ska det visst röras om också. Det fattade ju till och med jag, men inte att det skulle göras så ofta. Trodde det räckte med två gånger? Så ja, ni kan gissa hur det blev. Kan meddela att det var klumpigare och kletigare än vad gröt brukar vara och det fanns ris på botten som inte ville gå bort. Så vad kan vi konstatera då, förutom att jag suger på att laga mat? Jo, att riskokare är något som varenda person borde använda sig av =P

Här har ni resultatet:



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0