Varenda en är fullständigt utseendefixerad.

Varför klädde jag ut mig till en "PJ" idag? Självklart var det för att se hur folk skulle reagera och uppträda mot en när man klädde sig lite "annorlunda". Jag tycker om att få uppmärksamhet så därför var det inga problem för mig att göra ett litet test. Jag ville helt enkelt se hur mycket utseendet spelar roll i dagens samhälle och det kan jag säga er; det spelar en väldigt stor roll. Det låter kanske tragiskt när jag säger det men utseendet är vad som ger en människa någon form av respekt och godkännande av omvärlden.    

Det jag funderar över nu är varför kan man inte se ut som man vill? Kläder och utseendet är egentligen bara ett skal som inte alltid behöver representera ens inre. Idag var jag precis samma person bakom allt smink, hårspray och alla snoddar runt benen. Men behandlades jag som det då? Absolut inte. Av alla människor jag mötte på skolan, på stan och i bussen var jag bekant men ändå en främling. Ni sket fullständigt i vem jag faktiskt var eftersom det enda ni såg var mitt yttre och allt som egentligen var påhittat. Jag fick höra glåpord efter mig och bli hånad av människor jag inte ens känner. Tycker ni att det är rätt? Tycker ni att det är så samhället ska vara och att det ska accepteras?

Jag har kommit fram till att det är oss som det är fel på. Det är inte hon med de stora kängorna eller han med det rosa håret och tuppkam. Det är vi som inte kan acceptera andra människor för vad de är som det är fel på. Ingen av oss vill att en person ska sticka ut ur mängden, vara något som skiljer sig mot de andra och det är där problemet sitter. Vi borde alla rannsaka oss själva och förhoppningsvis inse att vi människor är så lika men ändå så olika. Egentligen behöver inte alla vara och klä sig på ett visst sätt för att passa in utan det borde räcka med att vara en god människa för att accepteras.  

Imorgon kommer jag säkert göra samma sak – såga någon för dennes utseende. Men jag hoppas att ni gör som jag, och åtminstone försöker tänka på personen bakom och att vi alla är människor och lika mycket värda. Kanske man tillslut lär sig att acceptera den mångfald som finns i vår värld och låter alla vara precis den man är.Kommentarer
Postat av: Linnea

det är sånahär inlägg som gör att man älskar din blogg

2010-04-28 @ 22:56:09
URL: http://bloggendettalasom.blogg.se/
Postat av: chillianovich

bra skrivet millivanilli!

2010-04-29 @ 07:06:29
Postat av: Kakan

Väldigt bra skrivet!!!!!

2010-04-29 @ 07:49:04
Postat av: Anonym

KUUUUUNG!

2010-04-29 @ 20:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0