EN FET DISSVill ni veta en hemlis?
Imorse hade jag teoriprovet och imorgon har jag uppkörningen. Vill ni veta en till sak? Jag for aldrig på teoriprovet och jag har avbokat uppkörningen. Varför? Helt enkelt av den anledningen att jag vill inte. Jag vill inte behöva plugga en massa onödig skit för att klara något prov och jag vill inte behöva köra upp med någon gubbe som på 30 minuter ska bestämma om jag är lämplig att ha körkort eller ej. Jag tycker hela den grejen är ruskigt onödig då jag inte ens vill ha ett körkort, eftersom jag tycker det suger åsna att köra bil. Skulle jag skaffa det så skulle det bara ligga i en låda hemma och aldrig användas. Så självklart är det lika bra att skippa hela grejen.

Det roliga är att många säger att man "måste" ha körkort.  Nej, det behövs inte alls ett körkort om man inte ska bli något av dom få yrken som kräver det. Då syftar jag på polis, brandman, taxichaufför osv. Och jag kan lova er att det kommer aldrig hända mig, så varför plåga sig igenom hela skiten? ;-) Jag tror och tycker att hela körkortsdealen är så jävla överdriven här uppe i Norrland. Skulle man ha bott i södra Sverige så tror jag att många inte hade brytt sig avsevärt mycket om man som 19-åring eller vuxen inte hade tagit körkort.

Kom gärna med åsikter, om ni vågar! Hehe..


Kommentarer
Postat av: körkort

Om du söker ett jobb (även fast det inte ingår någon bilkörning) och sen står de mellan dig och en annan person som har körkort så antagligen så anställer dem den som har körkort. Alltid bra att ha!

2010-02-22 @ 20:23:12
Postat av: cari

håller med dig mackan!! hata körkortet!! har man klarat sig i snart 20 år utan så kan man väl fortsätta med det i alla fall tills man får barn....................... men det ska inte ens jag ha, så det blir ALDRIG I LIVET for little me..!!cykel ftw........................

2010-02-22 @ 21:00:43
URL: http://carielle.blogg.se/
Postat av: kääääll

mååååånga jobb kräver bil, i have the fucking experience som arbetslös i 8 månader...... :(

2010-02-22 @ 21:27:09
Postat av: hea

Du skämtar, visst?

2010-02-22 @ 22:30:29
URL: http://healina.blogg.se/
Postat av: Karro

Kan tyvärr inte hålla med dig på någon punkt alls, Marcus... Men jag vet hur du känner. Jag VET hur jobbigt det är att ta körkortet! Det är sjukt jobbigt, och oerhört påfrestande.I slutändan är det däremot värt det, tänkte på det senast idag när jag körde bil till skolan. Vad hade jag gjort utan körkort? Finns inget smidigare sätt att ta sig själv dit man ska än att köra bil. Man slipper be andra skjutsa (och skjutsa är bland det jobbigaste som finns) och slipper äckliga busstidtabeller.Miljövänligt är det ju däremot, att inte ha körkort. Och du har rätt i att i södra Sverige tar inte ungdomarna körkort lika snabbt, men de gör det ju förr eller senare. Sen är det ju så att lokaltrafiken i många delar av södra Sverige är sjukt mycket bättre än här också, så det är väl därför det inte är lika akut för dem som för oss att ta körkort.Kanske dags att avsluta min utläggning, hoppas du inte tar det personligt! Jag blev bara så chockad haha, inte många som brukar resonera som du. Sen hoppas jag att du förr eller senare inser att det nog är värt det med körkort och tar det, bara för din egen skull :) love!

2010-02-22 @ 22:32:56
URL: http://kaarooliinaa.blogg.se/
Postat av: toni johanssone

ta körkort! alla ska plågas lika mycket. Även fast det suger balle att plugga och köra upp.. Kör upp i burträsk btw, det är super enkelt. Bara att köra rakt fram och parkera. Kan säga att det blir soligare att köra när man känner att man har kontroll :P

2010-02-23 @ 11:11:55
URL: http://antoniafjohansson.blogg.se/
Postat av: Amanda

Men Marcus! Håller med många av kommentarerna här ovanför! Körkort är ALLTID bra att ha, även om det blir så att du inte kör så mycket bil nu i början. Men tänk när du skaffar barn till exempel. Ska du skjutsa dom till träningarna på cykeln fram tills dom är 12? När dom festar och däckar för första gången och kompisarna ringer till dej. Hur ska du få hem dom?Sen är det inte bara polis, brandman och taxi som du behöver körkort i. Det är jättemånga jobb som kräver det även fast man inte tror det. För att man ska kunna hämta varor, köra ut saker, sköta ärenden osv.Och som Karro sa också, kollektivtrafiken nere i södra Sverige är fan 1000x bättre än här. Det går bussar var 10e minut, pendeltåg, spårvagnar m.m.Även fast det är jävligt jobbigt och skapar mycket "ångest" att ta det så är det otroligt värt det! Jag lovar och svär! Och det gör ingenting om man misslyckas, du skulle inte vara den första om man säger så. Det är jättemånga som misslyckas första gången. Sen är det är ju bara att prova igen i så fall. Till slut så går det ju! :)

2010-02-23 @ 11:36:03
Postat av: stinaa

alltså inte för att vara jobbig nu, men hur tänkte du egentligen? Du har lagt ut massa pengar och tid för ingenting eller? Lika bra att göra det sista även om det är jobbigt, så har du iaf inte gjort allt i onödan?Även om det stämmer att man klarar sig kanoners utan och allt såntdär, så skadar det faktiskt mycket mycket sällan att ha ett! Du behöver ju inte använda det varje dag bara för att du har det! Men i nödsituationer och skit kan det ju vara det bästa man har :)

2010-02-23 @ 22:45:24
URL: http://anaturaldisaster.blogg.se/
Postat av: soffan

ALLTSÅ MACKE, FY I FAN VAD DU KOMMER ÅNGRA DIG!Kan inte fatta att du gör detta, nu känner du dig säkert stark och independent som skiter i alla såna här kommentarer, men fattar du inte? Du har pluggat och du har kört, varför inte när det nu var så nära?OCH, större delen av alla jobb kräver minst körkort B. Tyvärr. Du kommer aldrig få förtur utan körkort.

Väx upp för fasen!DUMT gjort! Hur kommer det kännas när din syrra blir den som får hämta och skjutsa dig?Nej, jag stöder inte detta alls. Det är väl ingen panik egentligen, att man måååsteee haaaa köööörkoooort, men jävlar vad det skulle uppskattas både av dig och dina parents!Nästa gång vi gör en hiss/diss video kan du ju gissa vad jag ska dissa...

Fan vad många rim. PÖS!

2010-02-24 @ 00:40:19
URL: http://sofiahed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0