(Publicerat 2 december 2010)

Eftersom jag är lite arbetsskadad och tänkte att det är ju ovärt att skriva ett helt arbete utan att dela med mig av vad jag lärt mig ;-) Därför får ni här lite fakta om Titanic lovers and haters!

Visste ni att Titanic höll på att kollidera (krocka) med ett annat fartyg redan i hamnen? Eftersom det handlade om feta fart, tunga fartyg så blev det värsta stora vågor när Titanic skulle lämna hamnen i Southampton. En båt som stod bredvid i hamnen drogs mot Titanic och det handlade bara om decimetrar men tack vare att fartyget slog back och en bogserbåt som drog iväg Titanic så blev det aldrig någon olycka - då i alla fall. Hrm, kanske man borde ha tagit det som ett dåligt tecken eller...?

Visste ni också att när Titanic höll på sjunka så låg ett annat fartyg cirka 6-10 sjömil bort? En sjömil är drygt 1 km, så ungefär en mil bort passerade ett fartyg som såg nödsignaler (raketer) från Titanic. De besvarade dessa och frågade med hjälp av ljussignaler om det var något problem. Titanic svarade aldrig eftersom de sjönk liksom, så fartyget antog att det var partybarty på R.M.S Titanic... Oops!

Aja det var som allt. Här kommer några bilder istället, det är ju alltid roligast! ;-)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0