Typiskt Skellefteå eller typiskt svenskt?

Nu tänkte jag berätta en liten historia som är hundra procent sanning och det är fan skrämmande att folk kan bete sig såhär. Jag kommer inte att skriva ut några namn för det innebär i sådana fall att man är lika skitig som vissa andra men ska ändå försöka förklara så bra jag kan.
 
I höstas var jag på en rättegång där två nära vänner till mig var inblandade. Ingen av dom var åtalade utan de var där för att vittna om en händelse som skett mellan dessa två och en bror till den ena. Det var verkligen inte roligt alls även om det i slutändan slutade "bra" tycker jag. Brodern som var åtalad fick sitt straff, både fängelse och skyldig att betala skadestånd till en annan part.
 
Detta är ju inget som man skriver om på en blogg till exempel och inget man nödvändigtvis springer och berättar till varenda människa på stan. Många vänner och bekanta till dessa personer vet förstås redan om det och det är väl lugnt.
 
Nu vet jag inte hur reglerna är kring olika "rättspapper" men vet ni vad en random *host* puzzy *host* har gjort? Hon har (på grund av nyfikenhet som satan antar jag) gått eller ringt till Tingsrätten och bett att få se alla dokument rörande den här utredningen och rättegången??? För att få göra detta ska hon då ha sagt att "det är till min juridikutbildning som jag behöver detta". WTF?!
 
Är man så jävla kåt att få veta exakt vad som hänt att man suttit och läst typ hundratals papper över allt detta? Är det normalt beteende tycker ni? Det tycker då verkligen inte jag och hur faaaan orkar man göra så jävla mycket för att få snoka runt - snacka om drygt och jag blir fan så less att folk kan vara så jävla pantade i dagens samhälle. Herre-jävla-gud i satan..
 
Hrm, men kanske man borde ge igen och leta upp papper på dennes bakgrund som jag tror är allt annat än ballt att läsa. Jag undrar hur den jäveln skulle må då.

Kommentarer
Postat av: Lena

Helt klart typiskt Skellefteå. Folk har uppenbarligen så otroligt lite att göra att dom måste engagera sig i andras liv.. Tragiskt

Svar: Eller hur! Man blir nästan mörkrädd ibland men då får man väl påminna sig om att det finns goda människor i världen och i ens närhet också trots allt haha :D
Mille

2012-08-14 @ 23:28:36
URL: http://lenagustafsson.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0