"Torgsupandet..."Nu kommer mr.-jag-vet-bäst fram här efter att ha läst en artikel i Norran. Kanske går det att läsa vad den handlar om på bilden ovan men annars kan jag berätta att polisen har nu bestämt sig för att skärpa den så kallade ordningen under studentdagen. Om man som sutdent ses med alkoholhaltig dryck på sig när man är på torget eller i centrum så bötfälls man enligt artikeln med 500 spänn. Om den regeln gäller när man till exempel åker på flaket från kyrkan till torget också står det inget om men jag antar det.

Jag kan absolut hålla med om att det ser dåligt ut att ha med sig alkohol upp på scenen. De åren jag sett och det året vi tog studenten så har det faktiskt inte ens varit mycket alkohol där uppe. Men måste man göra det som en bötfällande lag - räcker det inte att ha en regel att "ingen tar med sig alkohol upp på scenen". Jag tror knappast att någon student skulle bry sig om det utan mest slänga

Det roliga är ju att varje dag runt om i stan så sitter a-lagarna och dricker - polisen kommer dit och säger till dem. Hur många tror ni får en böter i samband med detta...? Nä knappast någon utan i värsta fall får dom väl hälla ut det dom håller i handen.

Samma sak gäller festfolk på helgskvällar. Kommer polisen får man snällt hälla ut det man har öppnat. Men inte heller där blir det ofta snack om någon böter. Innebär detta att de studenter vars alkohol blir beslagtagen troligtvis inte kommer att bötfällas eller ska man göra krafttag mot alla inklusive fyllona på stan?

I artikeln står det också att det inte ser trevligt ut med berusade ungdomar på scenen. Det är Ewa Öström från Skelelfteåpolisen som måste vara en riktigt god människokännare eftersom ALLA studenter (nykter eller onykter) beter sig i princip likadana den dagen som ska vara en av de lyckligaste i ens liv! Så det är som ganska lol på henne om hon uppfattar majoriteten av dom som kraftigt berusade.

Men i slutändan kanske det här egentligen handlar om att polisen i den här staden har för lite att göra att de måste gå bötfälla studenterna på deras fucking dag. Dålig lön vid polisen eller brist på cash i fikakassan är den egentliga anledningen till det här tramset..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0