Oxe-fisk-lejon

 
Så, nu tänkte jag visa er mitt fullständiga stjärntecken som jag bloggade om för någon dag sedan. Det är ganska mycket text som följer men det som är roligast att se (enligt mig) är typ hur ascendenten stämmer in ganska så bra på mig. Så vill ni lära känna mig bättre kan ni ju läsa den här fett långa texten som följer ;-)
 

Oxen är jordnära och hemmet är oxens borg. Den kan gott sägas att oxen är det mest typiska jordtecknet. Oxen älskar allt som är vackert och njutningsfullt såsom god mat och dryck, konst och musik, blommor, dofter, erotik, komfort och skönhet i alla dess former. De lägger stor vikt vid det materiell och vårdar ömt sina vackra saker, gärna i hemmets trygga vrå.

Oxar är praktiska, realistiska, lugna  och metodiska, De arbetar hårt och med stor uthållighet. De är principfasta, envisa, stabila och självmedvetna men vill  inte gärna ta några risker utan är i regel nöjd som det är. Humöret är lugnt och välbalanserat förutsatt att Oxen inte blir tillräckligt retad förståss. Då kan de bli riktigt arga och de är dessutom ganska långsinta så det tar tid innan de glömmer en oförätt. I grund och botten är dock Oxen tolerant och pålitlig och de försöker alltid att se de goda sidorna hos sina vänner.

Oxar älskar att koppla av i en behaglig miljö men har nästan alltid en speciell närhet och längtan till allt som har med naturen att göra– sådd, skörd och trädgårdsarbete, även om de bor mitt i en stad.

Med sin känsliga, jordnära personlighet är Oxarna ofta estetsikt lagda och kreativa. Den älskande Oxen är trogen sin partner och är beskyddande och ömsint om än något svartsjuk. De ogillar förändringar, speciellt sådana som är påtvingade, och de kan vara ganska konservativa och moralistiska.

Lämpliga yrkesval: Allt som har med naturen eller konstnärlighet att göra, ex Musiker, arkitekt, konsthandlare, blomsterhandlare, jordbrukare, eller egen företagare

Känsligaste kroppsdel: Halsen.
 

Fisken är oerhörda känsliga och sårbara vilket gör att de ibland kan dölja sina äkta känslor och spela upp en roll som de tror att omgivningen vill se eller att de drar sig undan och verkar avståndstagande, eftersom de annars lätt lever sig in för mycket i andras problem. De har en oerhört stark kreativ känsla vilket gör dem till ypperliga skådespelare, konstnärer eller kreatörer inom olika områden. Fisken är bra på att lyssna på andra och har lätt att sätta sig in i andra människors känslor. Men fisken kan ibland vara en skicklig lögnare med de flesta lögner är vita och är ofta till för att värma och inte för att skada.
 

Lejonet. Det här är en människa som man lägger märke till. Inte så att han är gapig eller buller-och-bångig, för det är han inte. Tvärt om är han ganska självbehärskad, har något fast och stadigt över sig, men det finns ändå en air av "se på mig!". Han verkar stolt och självsäker. Somliga kan uppfatta honom som högfärdig, och visst är han lite fåfäng, ibland på gränsen till effektsökeri. Men är han högfärdig, så är han det i alla fall i en trevlig (och många gånger underhållande) anda. Det känns att han samtidigt vill andra väl.

Mot dem han tycker om är han alldeles som en sol, varm och översvallande. Mot dem han inte tycker om sätter han upp en min av vänligt men bestämt avvisande. Han är inte den som hoppar och stampar, för han har en stark känsla för att man ska uppföra sig värdigt och nobelt, men han kan både titta strängt och tala strängt. Det intryck han ger är att han inte låter någon köra med sig. Han har en ton av avgjord viljestyrka, och har behov av att åtminstone vara sin egen herre. Gärna också andras. Han är naturligt dominerande. Dock kan han ha svårt att underordna sig andra också i situationer där det egentligen vore ganska lämpligt med en smula ödmjukhet.

Han markerar sin integritet och man känner respekt inför den. Honom brakar man inte på oinbjuden. Men många gånger kan han faktiskt vara väldigt inbjudande. Det finns något öppet och ärligt och generöst över honom, och hans leende verkar vara några grader varmare än andra människors. Han är oerhört tilldragande när han sätter den sidan till, och blir ofta ett naturligt "centrum" utan att han behöver göra så mycket för det.

Han vill gärna demonstrera sina varma känslor för andra och kommer med små (eller stora) ömhetsbetygelser i både tid och otid. Andra kan uppleva honom antingen som en värmande härd eller som en besvärande hetta, beroende på deras egen läggning. Men han har alldeles uppenbart hjärta. Lika uppenbart är att han har en kropp. Den är stark frodig och utstrålar något mycket fysiskt påtagligt. Han klär sig snyggt och det finns hela tiden tyngd och pondus i hans väsen, vilket har en på något sätt imponerande effekt.

Att imponera är hans förtjusning. Ibland också hans akilleshäl – för när han någon gång inte lyckas göra det stora intryck han vill göra kan han bli ganska stött. Han har lätt för att skämmas, och kan vara snarstucken. Positiv är dock hans självkänsla och självuppskattning (så länge det inte blir självöverskattning). Han sticker inte under stol med sig själv, utan är uttrycksfull och går fram med säkerhet. Huruvida denna säkerhet sedan bottnar i hans inre måste man studera solen och månen för att avgöra, men visst är ändå att den är en tillgång för honom i många sammanhang. Han verkar alltid veta vad han gör, och skulle han vara osäker så syns det i alla fall sällan på honom.

Han har en storsint och godmodig attityd, samt en självklar utåtriktning och självklar medvetenhet om sig själv och sin betydelse. På något sätt upplever han sig stå på en scen med allas blickar vända mot sig. Detta trivs han för det allra mesta med och njuter av men ibland kan det också inge honom en känsla av att vara obehagligt uppmärksammad, för han tror lätt att andra lägger märke till honom även i situationer där han helst inte skulle vilja att de gjorde det. För det mesta vill han dock. Vissa Lejonascendenter kräver ständig uppmärksamhet från omgivningen men i gengäld är de alltid givmilda med sig själva.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0