Seriöst pluggsnack

Många som känt mig en längre tid vet ju att jag läste gymnasiet på ett halvår extra, dvs på 4,5 år vilket borde vara något form av världsrekord. Anledningen till det (vet jag inte om jag skrivit om här på bloggen) var ju att jag helt enkelt inte orkade med skolan, de uppgifterna som gjordes. Då menar jag inte att det var högt tempo för egentligen var det väl inte det men jag satte så höga krav på mig själv att mitt psyke inte orkade mer. Därför pausade jag i två/tre kurser som jag då läste klart under den där extra höstterminen.
 
Just på grund av detta var jag lite orolig över att börja plugga på universitetnivå. Jag visste redan innan att jag var tvungen att sänka mina krav på mig själv. Det låter kanske konstigt då många säkert gör tvärtom men för att inte mitt psyke skulle spåra ur totalt så var och är detta något som är nödvändigt. Jag måste kunna lägga mig på en Godkänd-nivå och försöka vara nöjd med detta för det kommer i slutändan räcka långt med "bara" G i kurserna.
 
Nu, när nästan första året är avklarat så kan jag meddela att det har faktiskt gått bra! Över förväntan om ni frågar mig. Visst, när jag fick en komplettering, underkänt på första hemtentan så ville jag sluta, hoppa framför tunnelbanan och tröståt därför wienerbröd till middag. Men det viktiga i hela den här situationen är att jag trots allt tog mig i kragen, fixade till det som behövdes och kunde gå relativt nöjd ut ur den situationen. Och det är för mig personligen något som hamnar på min "topp 10-lista över starka grejer som jag, Mille har gjort".
 
Därför vill jag med detta inlägg bara puscha er där ute som tvivlar på er själva, ni som tror att det inte finns någon möjlighet för er att klara/orka med en universitetsutbildning - tro mig, det gör ni! :-)
 
Här har ni mina betyg hittills under första året på medievetarprogrammet. Även om jag inte har full pott (VG i allt som är det högsta man kan få) så kan jag ändå kolla på betygen och inse att jag har klarat mig BRA än så länge och jag har ändå haft roligt också!

Kommentarer
Postat av: Maria

Du är ju sjukt duktig mille :D

Svar: Men tack gullet :D:D:D
Mille

2013-04-25 @ 20:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0