... Angående Earth Hour

Igår publicerade jag ju ett kort inlägg om Earth Hour och jag har idag sett en del reaktioner på internet. Då inte specifik om mitt inlägg såklart utan rent allmänt om detta så kallade "jippo". Det finns de som säger att det ger ju ingenting att släcka, elförbrukningen minskas inte och att det är bara töntigt att ha något sådant en timme per år osv.
 
Det sista kan jag absolut hålla med om. Visst skulle det vara bättre om vi alla försökte leva mer miljömedvetet självklart. Men det jag inte förstår är att det finns de som inte ens orkar ha släckt i en timme för att det enligt dem är ovärt - lite är väl ändå bättre än ingenting?
 
Sedan är väl det viktigaste nästan att göra detta som en manifestation. Att få upp klimatförändringarna som ett problem och att sätta det på dagordningen, alltså få människor, medier och andra att prata om detta (klimatfrågan) och göra en förändring. Det viktigaste är väl att sapa en uppmärksamhet och om det sedan görs genom att ha släckt i en timme eller genom något annat spelar väl ändå mindre roll?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0