Det här med näthat

Såg någon av er dokumentären om näthatet mot kvinnor för ett antal veckor sedan? Det blev väldigt mycket skriverier om det vilket jag anser är bra - detta måste uppmärksammas. Men det "roliga" är att näthatet fortsätter att existera och det genomsyras verkligen överallt, i allt från bloggar till tidningar.
 
Om vi ska ta Aftonbladet som exempel. Där finns det på vissa artiklar möjlighet för människor att genom ett facebook-konto kommentera sin åsikt på artikeln. En del av dessa konton är fake och vissa är riktiga men det är oroväckande hur många det är som tar all chans i världen att uttrycka sig negativt och spy galla över allt och alla. Är människor så förbannade hemma i sina stugor så att de känner behov av att uttrycka sig i sådana här forum? Kan inte vissa människor bara lära sig att hålla käften eller lära sig att bete sig på ett civiliserat sätt? :-P
 
Vi kan ta exempel på de senaste artiklarna som skrivits om Justin Bieber. Till exempel så syns det kommentarer i stil med "hoppas du går bort Justin", "Justin, du är fan konstig" och "hur kan någon lyssna på den skiten, den personen måste ju vara dum i huvudet".
 
Förutom att det knappast kan vara roligt för kändisen i fråga så tänker jag på alla de unga tjejerna och killarna som faktiskt lyssnar på honom. Inte nog med att de växer upp i ett alltmer utseendefixerat samhälle där utsidan värderas högst - nu ska de också få höra från (i många fall) vuxna människor att deras idol är en idiot som föddes med silversked i munnen och att det de lyssnar på är skitmusik. Vafan liksom - även om jag inte är ett uperfan av till exempel jazzmusik så går jag väl inte runt och hatar, eller näthatar de som faktiskt tycker om det.
 
Sedan kan man ju fundera över vilka signaler dessa unga människor får från de vuxna. De unga är samhällets framtid och det kommer fan bli skrämmande att se hur detta slutar om "vi" säger att det är okej att hata på nätet..
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0