Lexbase

Antar att få av er har missat denna nya hemsidan Lexbase där människor med en dom i bagaget finns registrerade med namn, ålder och delar av personnumret? Om inte så diskuteras det flitigt och jag måste erkänna att jag och mina gruppkompizar ägnade X antal minuter åt att söka/kolla in vilka som fanns med där.

Som tur är så var man själv inte registrerad där. Trodde först att min och Sofiaheds lek på min pappas jobb för typ 15 år sedan skullle finnas kvar men det gjorde den självklart inte. Skämt åsido så måste jag erkänna att man kände sig väldigt smutsig när man satt där och kollade runt? Sedan kunde man genom kartfunktionen kolla var röda prickar fanns och såg till exempel två stycken på gatan jag är uppvuxen på och kunde även räkna ut vilken adress de bor på och vilka de är..

Egentligen, varför spelar det någon roll? De som står på denna hemsidan har i många fallen redan sonat sina brott och jag tycker inte att de förtjänar att finnas med där. Även om det var "spännande" så hoppas jag verkligen att hemsidan stängs ned för den fyller enligt mig ingen som helt vettig funktion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0