Som om jag bryr mig?

Det hände en grej på gymmet i torsdagskväll som jag faktiskt vill blogga om. Först måste jag säga att jag ser mig själv som en hobbygymmare - jag tränar för att hålla mig i någorlunda form men följer inte något upplägg som ska göra mig fett tränad och jag spenderar inte min fritid med att googla upp nya övningar att testa.

När det gäller övningarna jag personligen gör på gymmet så antar jag att de utgår från när man började gymma med simningen. Det är väl därifrån jag utgått, sedan har man snappat upp saker/övningar på gymmet som man börjat köra och det är väl på det sättet ens gympass har utvecklats. Jag tror mig verkligen inte vara någon expert men jag är ändå rätt medveten om vad som är rätt/fel för att förhindra skaderisken när ma gymmar. 

Därför, när någon kommer och tillrättavisar eller "tipsar" en så blir jag lite fundersam. Detta har faktiskt bara hänt en gång tidigare ( i Skärholmen) så jag är inte van vid det. Men jag blev tillrättavisad i torsdagkväll av en snubbe som klagade på att jag gjorde vanliga situps. Av ALLA ÖVNINGAR man gör så är det åsikter kring mina situps jag får höra? Han sa att vanliga situps är dom sämsta situpsen du kan göra och att dom inte ger dig något. Observera att denna snubbe kommer och stör mig när jag är mitt uppe i övningen och han kunde inte vänta tills jag var klar. Den här killen har dessutom inte har sagt ett ord till mig tidigare - det första och enda han gör är att "tipsa mig" om detta. Typ rätt oförskämt om ni frågar mig? 

Hur jag reagerar senare är kanske omoget men det jag gör i mitt huvud är att jag bedömer honom;
"Okej, du kanske har rätt i det. Men dock har du har en kropp som jag hade när var jag var typ 16, det vill säga att du är spinkig fast du lätt är över 30 år. Du har också kört ett gympass på över tre (!) timmar då jag såg dig värma upp när jag och min kompis passerade gymmets fönster så jag vet inte hur bra koll du egentligen har på saker och ting. Dessutom vet du inte om mina vanliga situps är de enda jag ska göra eller om det är del i en magrutin (vilket de faktiskt är). Därför kan jag dra slutsatsen att du verkar tro för mycket och att jag kanske hade värderat ditt tips tyngre om du åtminstone hade något själv att komma med.."

Nu säger jag inte att vanliga situps är dom bästa. Absolut inte, men nu väljer jag att göra det i en del av min magrutin så det är inte direkt så att vanliga situps är det enda jag gör. Dessutom vill jag klargöra att jag förstår att vissa vill tipsa andra om personen i fråga gör en övning fel så att de riskerar att skada sig själv. Annars tycker jag, som den svennen jag är, att man ska sköta sitt eget! Punkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0