EU-valet 2014!


Jag är glad att det gick så pass bra för  F! och Miljöpartiet i detta valet! Däremot var det mindre kul att SD fick så pass stort förtroende men tragiskt nog var det väl väntat det med..

Jag blir, som förhoppningsvis många andra, rädd för de extrema vindarna som blåser i Sverige och övriga Europa. Det är för mig helt sjukt att nazistiska partier har röstats fram i ett flertal länder. Förlåt, men har folk helt glömt bort vad som hände under 1930-1940-talet när miljoner människor slaktades på grund av helt sjuka ideologier? Och har människor helt tappat respekten för ALLA människor, oavsett hudfärg, kön eller sexualitet? Tydligen.

Jag undrar hur nästkommande generationer kommer se till den här tiden när man bläddrar i historieböckerna? Troligtvis kommer man väl fundera hur folk kunde vara så dumma i huvudet och hur inte fler människor försökte hindra detta från att ske. Då syftar jag på det låga deltagandet i valet (även om det var högre än förra EU-valet här i Sverige) som visar på att vissa inte verkar bry sig tillräckligt om detta för att göra sin röst hörd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0