Mille är på krigsstigen!!

Kul att jag skrev rubriken i tredje person men aja, nu ska ni få höra varför jag är så jävla förbannad!! Och detta är alltså dagens diss som jag hintat om tidigare.. Mycket text men läs gärna hela!

Som några av er säkert vet så ska jag nu börja skriva min C-uppsats. Det är alltså mitt examensarbete och det är en uppsats som alla kandidatprogram innehåller (det vill säga i princip alla utbildningar på högskolenivå). Denna ska vi skriva själv och alltså inte två och två som jag vet att vissa utbildningar har turen att göra. Detta är en uppsats som är väldigt krävande och det är en tuff grej att skriva så de närmaste veckorna kommer säkert vara stressade, panikfyllda osv.

Hur som helst; alla elever tilldelas en så kallad handledare som ska "guida" en igenom uppsatsskrivandet. Dessa ska fungera som ens bollplank och ge en tips/kritik och liknande för att hjälpa en att klara av kursen C-uppsats och bli godkänd i den. Det vore alltså en lögn om man inte skulle säga att handledaren "hjälper" en att klara av detta för det gör dom. Den handledaren man blir tilldelad kommer däremot inte att examinera en, alltså betygsätta/"rätta" ens uppsats utan det gör en annan lärare. Detta för att betygsättningen ska vara så objektiv som möjligt. Hänger ni med än så länge? 

Nu är det så att igår lades det upp vem alla i klassen skulle ha som handledare. Där fick jag till min fasa inse att jag ska ha en lärare som vi har haft vid en tidigare kurs, som INTE PRATAR SVENSKA!!! Däremot har alla andra i klassen har svensktalande lärare (vilket verkar mest logiskt - eller??) utom jag och en annan. Hur rättvist är det på en skala??

Det sägs att den här läraren som jag ska ha som handledare förstår svenska men det var ju väldigt roligt att när jag hade hen tidigare så slutade det ändå med att man var tvungen att tala engelska för hen förstod inte vad man menade. Och att läraren missade i kommunikationen med den kursansvarige så vi studenter var tvungen att skriva en komplettering till det moment som läraren skötte.   

"Men spela roll, du kan väl engelska?" kanske någon av er tänker. Då kan jag säga att ja, det gör jag. Men det här handlar om att jag ska behöva prata, förstå och tolka AKADEMISK engelska, dess termer och begrepp. För mig betyder det att jag ska behöva sitta och översätta vad läraren menar samtidigt som jag inte är helt hundra på om hen ens förstår det jag har skrivit i uppsatsen då man skriver den på svenska. Förstår ni vilket underläge man befinner sig i? Förstår ni också att man känner sig... rent utsagt orättvist behandlad? För varför ska jag behöva gå igenom den här processen med någon som inte kan kommunicera på svenska? Ska inte jag ha samma förutsättningar som alla andra i klassen att skriva en godkänd uppsats? 

Jag tycker för det första att man inte ska använda sig av en lärare som inte förstår det svenska språket när de andra handledarna gör det. Om man som lärarkår ändå bestämmer sig för att göra det så tycker jag att studenterna frivilligt ska be om att ha denne som handledare. Jag har för mig att någon enstaka har engelska som sitt modersmål så för dom hade detta kanske inte gjort något men för mig spelar det roll! En stor jävla roll!!!

Så, hur ska jag gå vidare med det här? Jo, imorgon eller på torsdag ska jag diskutera med den kursansvarige och kräva en ny handledare. Det låter kanske egoistiskt eller något men det är klart som fan att jag ska göra allt i min makt för att kunna genomföra den här kursen och bli godkänd.


(Vill bara tillägga att jag har inget emot den här personen personligen och att detta inte ska ses som ett personangrepp.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0