Idag besökte jag ett flyktingläger

Jag känner att jag verkligen måste blogga om det jag var med om idag.

Det är nämligen så att min vän och tillika klasskompis Karin har en syster som jobbar på ett flyktingsläger. Det är ett omgjort hotell som för tillfället har över 150 flyktingar som bor där. De kommer inte med så mycket mer än vad de har på sig. De har flytt från krig, svält och död till Sverige i hopp om en värdig framtid. Många av flyktingarna har bara ett par flipflops på sig vilket innebär att de är i akut behov av kläder, skor och.. ja, allt egentligen.

Eldsjälen Karin har därför startat en liten insamling i klassen och idag skulle hon åka dit med första lasset. Jag fick äran att följa med och jag måste säga att det var verkligen ögonöppnande. Jag kan säga att grejerna (som var en fylld bil) gick åt på seriöst 5 sekunder och jag har aldrig sett en kille bli så glad över ett par redan använda skor. Denna killen var kanske 7 år gammal och fick (vad jag antar är) sin pappa att ta bild på honom i dom. Eller som 

Sedan var det också en kille i sena tonåren som gick fram till Karin och frågade om hon hade ett par skor till honom vilket hon/vi inte hade. Och det känns rent utsagt för jävligt när man inte kan hjälpa någon så utsatt med något så "litet" som ett par hela skor...

Dessa människor förtjänar mer än detta. De får tre mål mat om dagen och 24 kronor/dag. Många vill besöka vårdcentralen men ett besök där är som ni vet inte det billigaste. Att köpa en vettig vinterjacka till sig och sin familj är praktiskt taget omöjligt och snart kommer kylan till Sverige så därför behöver dessa tacksamma människor allt de kan få! Exempelvis så saknas det tvål på stället jag besökte vilket gör att sjukdomar sprids lättare och en förkyldning kan ta hårt hos någon som redan är svag.

Jag har väldigt svårt att ta in de intryck jag upplevde idag. Det enda jag riktigt kan säga nu såhär tidigt i efterhand är att VI ALLA KAN GÖRA NÅGOT. Det lilla vi bidrar med kan göra en enorm skillnad hos en annan människa och det är så himla viktigt att komma ihåg detta och att faktiskt agera. Om du som läser det här skulle skänka kläder, leksaker och annat som bara ligger och skräpar till bättre behövande så är du med och bidrar till en bättre start i Sverige för utsatta människor. 

Just Do It ♥

Enda bilden jag tog idag, i respekt för de som bor där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0